FAQ

View the frequently asked question about pluQcadeaulijsten.nl

 • Kunnen cadeaugevers ook een deel van een cadeau geven?

  Per cadeau is het totale bedrag in delen opgesplitst van € 10, € 25 of € 50. Een gever kan een cadeau volledig geven of een deel ervan. Het is ook mogelijk om verschillende cadeaus of verschillende delen van cadeaus te geven. Bijvoorbeeld een deel van een duikcursus en een cocktail op het strand.

 • Hoe maak ik mijn eigen cadeaulijst?

  Bij pluQ maak je eenvoudig en snel je eigen persoonlijke cadeaulijst. Kijk hier voor een voorbeeld cadeaulijst. Begin met het maken van je persoonlijke cadeaupagina. Vul je naam/namen, emailadres en datum in voor een gratis profiel bij pluQ. Voeg je eigen cadeaus toe, bepaal het cadeaubedrag en de delen waarin je het cadeau wilt ontvangen (€ 10, € 25 of € 50). Nog even een leuke foto uploaden en het cadeau is klaar. Mocht je op een later moment het cadeau nog willen aanpassen, dat kan altijd. Maak je persoonlijke cadeaupagina af met leuke foto’s en een welkomstwoordje.

 • How much will it cost to use the pluQ gift list?

  putting together the gift list and making your personal page is free. When you activate and share the gift list with guests €49,95 will be charged. This amount will be withdrawn at the moment the gift money is transferred to your account. I

  Lees meer
 • Wat zijn de betaalmogelijkheden voor de cadeaugevers?

  Men betaalt met ideal, Bancontact of diverse creditcards. Men selecteert een of meerdere cadeaus en klikken op ‘geef cadeau’. De cadeaus staan automatisch in de winkelwagen en kunnen vervolgens betaald worden. Gevers betalen het bedrag dat zij schenken aan het bruidspaar plus € 0,95 transactiekosten bij betalen via iDeal en Bancontact en 5,2% extra als er met een creditcard betaald wordt. Ook kunnen bruidsparen ervoor kiezen om de transactiekosten zelf te betalen, zodat de gevers alleen het bedrag betalen dat zij schenken. Dit is dan een eenmalige bedrag van € 92,75 en wordt verrekend bij de uitbetaling van het cadeaugeld. Na betaling ontvangt de betaler per mail een betaalbevestiging en een mooie voucher die zij kunnen printen en kunnen geven. Let op; soms komen deze mails in de spam terecht, check daarom altijd de spambox.

 • Kunnen cadeaugevers ook een deel van een cadeau geven?

  Per cadeau is het totale bedrag in delen opgesplitst van € 10, € 25 of € 50. Een gever kan een cadeau volledig geven of een deel ervan. Het is ook mogelijk om verschillende cadeaus of verschillende delen van cadeaus te geven. Bijvoorbeeld een deel van een duikcursus en een cocktail op het strand.

 • Hoe veilig is het cadeaugeld bij pluQ?

  Het cadeaugeld van de gevers wordt overgemaakt naar de onafhankelijke derdenrekening van pluQ. Het geld staat hier veilig op een aparte rekening. En is gelabeld per cadeaulijst. pluQ is goedgekeurd door de Nederlandse Bank.

 • Wanneer ontvang ik het gekregen cadeaugeld?

  Het geld van cadeaugevers wordt overgemaakt op de onafhankelijke derdenrekening van pluQ. Het geld staat hier veilig op een aparte rekening van pluQ. Het totale bedrag (minus de administratiekosten van € 49,95) wordt de eerste dinsdag na het feest en in overleg met jullie, overgemaakt op jullie rekening. Mocht daarna nog geld binnenkomen, keren we het resterende bedrag de eerst volgende dinsdag uit en sluiten wij de cadeaupagina voor schenkingen. De cadeaupagina blijft nog tot 6 weken na het feest zichtbaar en wordt daarna offline gezet.

 • Zijn er kosten voor de cadeaugevers?
 • Hoeveel cadeau's kan ik vragen?

  Het aantal cadeaus dat je toevoegt op je persoonlijke cadeaulijst is onbeperkt. Wij raden aan 8 - 20 cadeaus toe te voegen. Ook het aantal cadeaus dat gegeven kan worden is onbeperkt.