De beste tips voor je zomerse bruiloft

03 Dec 2019

De beste tips voor je zomerse bruiloft

pluQcadeaulijsten is de ideale cadeaulijst voor jullie huwelijksreis, geboorte van een kindje of een feestje en het leukste alternatief voor het envelopje. Maak eenvoudig en snel je persoonlijke cadeaulijst.

Wat een feestje deze zomer. En hoe mooi het is om met dit prachtige weer te trouwen. In dit seizoen wordt er veel buiten getrouwd. Romantisch in een tuin of festivalachtig op het strand. Een super relaxte sfeer. Wat zijn de tips als je met deze tropische temperaturen trouwt?

De kleding: Deze was lang voor de grote dag gekocht. En dat is wat jullie natuurlijk aandoen op je trouwdag. Als het echt zomerweer is, is het fijn dat er voor de bruidegom een extra shirt is en als bovendien de bruidegom en gasten een pak dragen, is het goed te realiseren dat gasten vaak wachten tot de bruidegom zijn jasje uitdoet voordat ze dat ook doen. Wacht er dus niet te lang mee! Tip voor de bruid: een paar extra (één maat grotere) schoenen. Zorg ook voor een verfrissingspakketje in de buurt (let op ceremoniemeesters) met deodorant, waterverstuivingsspray, make-up, opfrisdoekjes, flesjes water, smints.

Locatie: De trouwlocatie is misschien het eerste wat jullie geboekt hebben. Als het duidelijk is dat het echt warm weer wordt, is het verstandig om met de locatie af te stemmen of de bruiloft buiten kan ( als jullie dat willen) en de extra wensen voor de warme dag. Misschien is er ook een ruimte waar jullie je tussendoor even kunnen opfrissen? En dan schaduw, schaduw, schaduw! Bespreek de mogelijkheden voor voldoende schaduw, vraag om (veel) meer extra water. Zet op veel plekken mooie kannen met water en varieer met verschillende smaken: munt citroen, munt watermeloen, komkommer enz. En heb je een bruidsboeket: kijk dan of deze koel kan liggen en evt in water.

Menu: Ook het menu is vast al van tevoren besproken. Is dit het perfecte zomermenu of willen jullie toch nog wat meer zomerse elementen toevoegen? Vraag aan degene die de gerechten verzorgt, om mee te denken.

Foto’s: Het licht in de zomer is anders dan in de andere seizoenen en zeker met veel zon, is er scherp licht wat het soms voor foto’s moeilijker maakt. Nu hebben fotografen allemaal hulpmiddelen en trucjes, dus kan er de hele dag gefotografeerd worden. Het mooiste licht is wel in de vroege ochtend en late middag dus, als het even kan, doe dan je fotoshoot. En let op zon / schaduw. Zo jammer als jullie in de schaduw staan en jullie bijna niet te zien zijn!

Cadeaulijst: Deze is al gemaakt en het weer heeft er geen invloed op. Heerlijk helemaal niets aan doen. 😊

Niet vergeten: Super genieten van elke minuut van deze dag !! Dit is het begin van de rest van je leven.

Lieve, zomerse groeten van pluQ