Alles wat je wilt weten over je online cadeaulijst voor je bruiloft

23 Nov 2022

Alles wat je wilt weten over je online cadeaulijst voor je bruiloft

pluQcadeaulijsten is de ideale cadeaulijst voor jullie huwelijksreis, geboorte van een kindje of een feestje en het leukste alternatief voor het envelopje. Maak eenvoudig en snel je persoonlijke cadeaulijst.

Oh zeker waar, je trouwdag is misschien wel de mooiste dag in je leven. En er is veel te regelen voor de BIG Day: ringen kiezen, jurk zoeken en afpassen, bedankjes regelen… En ook: ‘Wat vraag je cadeau?’

Jullie vinden het al ontzettend leuk dat familie en vrienden speciaal voor jullie komen en willen misschien helemaal geen cadeaus. Maar jullie gasten willen eigenlijk altijd een cadeau geven en dan kan je ze maar beter een beetje helpen. Vier peper en zoutstelletjes of een net-niet-jullie-smaak-vaas is zonde om te krijgen en ook voor de genodigden jammer, want zij hebben hun best gedaan om speciaal iets voor jullie uit te zoeken. Waarschijnlijk willen jullie het liefste geld, alleen is geld vragen én geven niet zo charmant. Hoe pak je dit aan?

Een mooie oplossing is de pluQ online cadeaulijst. Veel bruidsparen maken gebruik van een online cadeaulijst voor hun huwelijk zodat ze de cadeaulijst helemaal naar eigen wens samenstellen (zie ook deze blog). Bij pluQ vult het merendeel van de bruidsparen de cadeaulijst met cadeaus voor de huwelijksreis. Natuurlijk kan je ook tuinspullen, koffie apparaat, kunstwerk, etc. cadeau vragen.

Wanneer maak je de cadeaulijst?

Op elk moment dat je zin hebt om te beginnen om je cadeaulijst samen te stellen kan je dat natuurlijk doen. Want het is hartstikke leuk om mee bezig te zijn. De meeste bruidsparen beginnen tussen vijf maanden en drie maanden voor de bruiloft met het samenstellen van de cadeaulijst en zo’n twee maanden voor de grote dag, is de lijst klaar. Natuurlijk kan je daarna altijd nog cadeaus toevoegen en teksten aanpassen.

cadeaulijst bruiloft cadeaulijst huwelijk draaiboek huwelijk cadeaus huwelijk

Hoe breng je je cadeaulijst onder de aandacht bij de gasten?

De twee meest voorkomende manieren zijn:

  • Vermelding van de link van cadeaulijstpagina op de trouwkaart uitnodiging
  • Via de ceremoniemeester die de gasten een bericht stuurt en de cadeaulijst vermeldt.

Dit gebeurt zo’n 6-8 weken voor de trouwdag. En dan, wat doen de gasten? Op het moment dat de gasten de informatie ontvangen, gaat een klein deel gelijk naar jullie cadeaupagina en zoekt één of meerdere cadeaus uit. Onze ervaring is dat het overgrote deel van de gevers in de week van de bruiloft, het cadeau of cadeaus gaan uitzoeken. En de meeste cadeaus worden gegeven de dag voor de trouwdag, op de dag zelf en zelfs nog de dag daarna. En daarna is het genieten van alle cadeaus die jullie hebben gekregen.

Heb je nog vragen over online cadeaulijsten? Vraag het ons, wij helpen je graag!