Goed doel op de cadeaulijst?

09 Dec 2019

Goed doel op de cadeaulijst?

pluQcadeaulijsten is de ideale cadeaulijst voor jullie huwelijksreis, geboorte van een kindje of een feestje en het leukste alternatief voor het envelopje. Maak eenvoudig en snel je persoonlijke cadeaulijst.

Wat vragen bruidsparen cadeau?

De huwelijkslijsten bij huishoudelijke winkels en warenhuizen zijn al lang uit de tijd. Al vele jaren vragen bruidsparen liever geld dan een cadeau. Niemand zit tenslotte te wachten op de peper-en-zoutstelletjes en een broodrooster. Huishoudelijke artikelen is ook niet echt een spannend cadeau. Ook wonen de meeste bruidsparen al een tijdje samen en hebben ze het meeste al. Het Nationaal Trouwonderzoek laat zien dat 95% van de bruidsparen geld heeft gekregen op de bruiloft en 1 op de 5 ontvangt het liefst een deel van de huwelijksreis.

Goede doelen als cadeau

Wij signaleren ook het mooie gebaar dat steeds meer bruidsparen één of meerdere goede doelen opnemen bij hun cadeaulijst. Ook uit het Nationaal Trouwonderzoek blijkt dat 4% van de bruidsparen een deel van het gekregen geld aan een goed doel schenkt. Vaak is dit gekoppeld aan het land dat men bezoekt, zoals het Orang Oetan weeshuis op Borneo, de bescherming van neushoorns in Zuid Afrika, het adopteren van een Chimpansee in Afrika of het geven van lampjes op zonne-energie aan de plaatselijke bevolking in Oeganda. Soms heeft het te maken met een ziekte die bruid/bruidegom of een familielid heeft gehad. Zoals een bruidspaar zei: ”Juist op zo’n bijzonder moment als je trouwdag, wil je ook anderen laten meedelen, wij hebben al zo veel…”