Waarom een online cadeaulijst gebruiken?

22 Mar 2023

Waarom een online cadeaulijst gebruiken?

pluQcadeaulijsten is de ideale cadeaulijst voor jullie huwelijksreis, geboorte van een kindje of een feestje en het leukste alternatief voor het envelopje. Maak eenvoudig en snel je persoonlijke cadeaulijst.

Een stukje geschiedenis:

Bij trouwerijen is het al lang gebruikelijk om een huwelijkscadeaulijst te gebruiken. In het begin zocht men cadeaus uit in een winkel en legde daar de cadeaulijst zodat gasten een cadeau konden uitzoeken en de winkel bezorgde dan na de bruiloft alle gegeven cadeaus. Een belangrijke reden voor de cadeaulijst was dat het bruidspaar op deze manier de uitzet bij elkaar spaarde. Veelal trouwde men vanuit het ouderlijk huis en waren nog veel huishoudelijke en interieur spullen gewenst. In de loop der jaren kwam het meer en meer voor dat men voor het huwelijk al samenwoonde waardoor er minder behoefte was aan allerlei huishoudelijke spullen: die hadden ze eigenlijk allemaal al en zo ontstond de wens om geld te vragen als cadeau en kwam op de uitnodiging het bekende envelopje. Zo kan het bruidspaar zelf bepalen wat zij met het gekregen cadeaugeld doen. Het werd bijvoorbeeld gebruikt om (een deel van) de bruiloft te betalen of voor de huwelijksreis. Maar eigenlijk is geld vragen én geven helemaal niet leuk. Het voelt toch een beetje gênant om te vragen en je wilt toch liever een ‘echt’ cadeau geven.

2020

De cadeaulijst is een blijvertje bij huwelijken: het is nu eenmaal traditie dat mensen cadeaus geven bij een bruiloft. Wel wordt er veel meer gebruik gemaakt van online cadeaulijsten, waar bruidsparen zelf de cadeaus aangeven die zij graag willen hebben. Bij pluQcadeaulijsten stellen bruidsparen zelf hun cadeaulijst samen, kunnen de cadeaus verdelen in bedragen van €10, €25 en €50 waardoor men ook kan bijdragen aan duurdere cadeaus zoals vliegtickets, een complete tuinset of een kunstwerk. Na de bruiloft ontvangt men het cadeaugeld en kan het bruidspaar zelf de cadeaus aanschaffen. Zo is het leuk voor gasten om een mooi cadeau uit te zoeken en ontvangt het bruidspaar wat ze graag willen hebben!